Onze Welsh Pony’s

Onze stammerrie is Turfhorst Marion, dochter van de Elite hengst Arkelshof ’s Sunlight en de Ster/Preferente merrie Nadia. Nadia, dochter van Tetworth Icarus (pref.), is ook de stammoeder van de preferente Casperhof ’s Freddie (Woldberg’s Bart x Turfhorst Mandy).
Marion, heeft gediend als leerpony voor onze kinderen. Zij was als 2 jarige jeugdkampioen in Heteren en werd er als 3 jarige omschreven als een kast van een merrie met veel bot.

Beukenhaag’s Nanny

Marion’s eerste veulen is Beukenhaag’s Nanny van de Elite hengst Shamrock Mr. Oliver.
Nanny is zonder veel moeite ingereden. Ze behaalde op 4- en 8-jarige leeftijd een eerste premie respectievelijk een 1B en 1A premie.

Beukenhaag’s Nell

Uit Nanny werd de merrie Beukenhaag’s Nell geboren. Zij is van Linde Hoeve’s Sebastiaan. Later volgden zoon Noah (v. Wildzang ’s Sunstar) en dochter Norah (v. Wildzang ’s Golden Mark), beiden dienen als rijpony.

Beukenhaag’s Norah

28 Augustus2015 kreeg ik een bericht van Vera Meurs, eigenaresse van Beukenhaag ’s Norah, ze schrijft: “Ik heb nog nooit zo’n brave, mooie en getalenteerde pony in 1 gehad!”
Wat voor mooier compliment kun je als fokker krijgen?!

Beukenhaag’s Nell behaalde op de keuring te Heteren in 2011 een eerste plaats met een eerste premie

Beukenhaag’s Olivia

Dochter van Nell is Beukenhaag’s Olivia. Haar vader is Nederlands Kampioen Wildzang’s Golden Mark, kleinzoon van Oliver. Op de keuring in Sevenum behaalde Beukenhaag’s Olivia als veulen , als 4-jarige en als 6jarige een eerste premie respectievelijk 1b en 2x1a.

Inmiddels heeft Nell een zoon Beukenhaag ’s Odin (v. Linde Hoeve ’s Elegant).

Beukenhaag’s Odin

Odin is ingereden door Ankie van der Heijden en daarna getraind bij Robin Versteijnen-Verbeek in Berkel-Enschot. Robin omschrijft hem als volgt.
“Een super brave, mega knappe pony! Ook zeker geschikt voor de minder ervaren ruiter. Hij is geduldig, vergevingsgezind en zeer vriendelijk. Daarnaast beschikt hij over drie goede gangen.”