Onze Welsh Pony’s

Onze stammerrie is Turfhorst Marion, dochter van de Elite hengst Arkelshof ’s Sunlight en de Ster/Preferente merrie Nadia. Nadia, dochter van Tetworth Icarus (pref.), is ook de stammoeder van de preferente Casperhof ’s Freddie (Woldberg’s Bart x Turfhorst Mandy).
Marion, heeft gediend als leerpony voor onze kinderen. Zij was als 2 jarige jeugdkampioen in Heteren en werd er als 3 jarige omschreven als een kast van een merrie met veel bot.

Marion’s eerste veulen is Beukenhaag’s Nanny van de Elite hengst Shamrock Mr. Oliver.
Nanny is zonder veel moeite ingereden. Ze behaalde op 4- en 8-jarige leeftijd een eerste premie respectievelijk een 1B en 1A premie.

Uit Nanny werd de merrie Beukenhaag’s Nell geboren. Zij is van Linde Hoeve’s Sebastiaan. Later volgden zoon Noah (v. Wildzang ’s Sunstar) en dochter Norah (v. Wildzang ’s Golden Mark), beiden dienen als rijpony.
Nell behaalde op de keuring te Heteren in 2011 een eerste plaats met een eerste premie

Dochter van Nell is Beukenhaag’s Olivia. Haar vader is Nederlands Kampioen Wildzang’s Golden Mark, kleinzoon van Oliver. Op de keuring in Sevenum behaalde Beukenhaag’s Olivia als veulen , als 4-jarige en als 6jarige een eerste premie respectievelijk 1b en 2x1a.

Inmiddels heeft Nell een zoon Beukenhaag ’s Odin (v. Linde Hoeve ’s Elegant).