Dierenarts Leo Hornix

 

Het team van Dierenartsenpraktijk Hornix. | Fotonummer: 8744f2

Het team van Dierenartsenpraktijk Hornix.

Dierenarts Leo Hornix geeft na ruim drie decennia het stokje door

 

Boxtel – Dierenartsenpraktijk Hornix. Leo Hornix, gezicht en oprichter van de praktijk, gaat na 32 jaar vanwege gezondheidsklachten geleidelijk afbouwen. Hij doet dit gedurende een periode van intensief samenwerken met zijn collega’s uit Schijndel en Sint-Oedenrode. Uiteindelijk zal hij de zaak overdragen.

“Ik wil het rustiger aan gaan doen en richting de toekomst mijn praktijk in goede handen achterlaten. De collega’s van Dierenartsenpraktijk Schijndel kende ik al goed en zij sluiten prima aan bij mijn visie”, licht Hornix toe. Vanaf 1 april zijn er daarom nieuwe gezichten in de praktijk te zien. Angela IJpelaar heeft al 12 jaar praktijkervaring. Op maandag, donderdag en vrijdag komen bezoekers haar in de spreekkamer tegen komen. Haar aandachtsveld betreft, naast de algemene behandeling van het huisdier, het maken van echo’s en de specifieke behandeling van knaagdieren en huidpatiënten. Sanne Roozen is vooral verantwoordelijk voor de operaties. Daarnaast houdt zij op twee middagen in de week spreekuur.

De praktijk gaat met deze fusering deel uitmaken van een samenwerkingsverband met de praktijken in Rooi en Schijndel. Dit levert uitgebreidere mogelijkheden op. Zo kunnen dieren dezelfde dag nog terecht voor het maken van een röntgenfoto of echo. “Ik vind het belangrijk dat mijn klanten op een goede manier ergens anders terecht kunnen. Bovendien is er door de samenwerking meer tijd voor zaken als nascholing en kunnen we gebruik maken van elkaars kennis”, licht Leo toe.

Uiteraard brengt de samenwerking ook een aantal veranderingen met zich mee. Zo wordt enkel nog op afspraak gewerkt. Voor spoedgevallen is de praktijk uiteraard wel ten alle tijden open.

Het werken op afspraak heeft meerdere voordelen, zo legt assistente Dianne van Dijk uit. “We plannen de afspraken ruim zodat de dieren uitgebreid onderzocht kunnen worden. Ook geeft het rust in de wachtkamer. Een gespannen kat hoeft zo niet meer naast een hond te wachten.” Sanne Roozen is ook positief: “Mensen zien dat er tijd voor hun huisdier wordt genomen en gaan met een goed gevoel de deur uit.”

Dierenkliniek Hornix biedt naast de normale consulten ook een aantal gratis controles aan. Zo kunnen bezoekers een afspraak maken voor een gebits- of gewichtscontrole, maar ook voor artroseconsulten of puppybegeleiding. Angela IJpelaar legt uit: “bij de puppybegeleiding kunnen eigenaren alle vragen over hun pup stellen aan de assistente. Daarnaast leren de pups tijdens deze consulten dat het lang niet altijd vervelend hoeft te zijn bij de dierenarts.”

Mensen die net een nieuw huisdier hebben aangeschaft kunnen dan gerust een afspraak voor een eerste gratis check-up, de dierenarts kijkt dan of de pup, kitten of het konijn helemaal gezond is.

In totaal werken negentien dierenartsen bij de praktijken in Boxtel, Schijndel en Sint-Oedenrode. Allen zijn gespecialiseerd in een diersoort. “Door de jaren heen zijn we steeds meer diersoortspecifiek gaan werken. Je kan het niet meer allemaal alleen doen”, legt Leo uit. “Door het inzetten van meerdere artsen kun je je als dierenarts beter toeleggen of specialiseren. Door deze samenwerking kunnen we dus de kwaliteit en service blijven bieden en verder uitbouwen.”