De fokkerij

Om ons doel te bereiken maken we alleen gebruik van hengsten, die zelf via de IBOP-proef zijn gebleken goede gebruikspony’s te zijn. Zij moeten dan minimaal klasse A of AA hebben gehaald. Om voldoende maat te behouden, fokken we bij voorkeur met pony’s groter dan 1,30 m.
Shamrock Mr. Oliver (elitehengst op grond van de kwaliteit van zijn nakomelingen) en Linde Hoeve Sebastiaan zijn hengsten die aan dit profiel voldoen. Sebastiaan heeft een succesvolle springcariëre achter de rug.

Shamrock Mister Olivier
Linde Hoeve’s Sebastiaan

Door het gebruik van beide hengsten hebben we pony’s met een goudeerlijk karakter, een prachtig front en ruime bewegingen. Aan formaat hebben we moeten inleveren. Door het gebruik van een zoon van de goed fokkende Den Bramel’s Rio (preferent) hopen we hier voor de toekomst verbetering in te brengen. Hierbij hebben we gekozen voor Linde Hoeve’s Elegant om zijn mooie maat van 1.34 m. en zijn zoon Wildzang’s Golden Mark.

Elegant ’s zoon Beukenhaag’s Odin meet als 2 jarige al 1.32 meter, wat ons goede hoop geeft dat we in ons streven zijn geslaagd.

Linde Hoeve’s Elegant
Wildzang’s Golden Mark