Onze Welsh Pony’s

Onze stammerrie is Turfhorst Marion, dochter van de Elite hengst Arkelshof ’s Sunlight en de Ster/Preferente merrie Nadia. Nadia, dochter van Tetworth Icarus (pref.), is ook de stammoeder van de preferente Casperhof ’s Freddie (Woldberg ’s Bart x Turfhorst Mandy).
Marion, heeft gediend als leerpony voor onze kinderen. Zij was als 2 jarige jeugdkampioen in Heteren en werd er als 3 jarige omschreven als een kast van een merrie met veel bot.

Beukenhaag ’s Nanny

Marion ’s eerste veulen is Beukenhaag ’s Nanny van de Elite hengst Shamrock Mr. Oliver.
Nanny is zonder veel moeite ingereden. Ze behaalde op 4- en 8-jarige leeftijd een eerste premie respectievelijk een 1B en 1A premie.

Beukenhaag ’s Nell

Uit Nanny werd de merrie Beukenhaag ’s Nell geboren. Zij is van de preferente Linde Hoeve ’s Sebastiaan.
Nell behaalde op de keuring te Heteren in 2011 een eerste plaats met een eerste premie.
7 juli 2018 is Nell  naar Duitsland verkocht. Zij zal worden ingezet in de fokkerij van Appaloosa pony’s, ter bevordering van de elegantie. Wij wensen de fam. Garrits daarmee veel succes.

Later volgden van Nanny zoon Noah (v. Wildzang ’s Sunstar) en dochter Norah (v. Wildzang ’s Golden Mark), beiden dienen als rijpony.

Beukenhaag ’s Norah

28 Augustus 2015 kreeg ik een bericht van Vera Meurs, eigenaresse van Beukenhaag ’s Norah, ze schrijft: “Ik heb nog nooit zo’n brave, mooie en getalenteerde pony in 1 gehad!”
Wat voor mooier compliment kun je als fokker krijgen?!
9 mei 2018: Volgend bericht ontvangen van fam. Sikkema uit Buren:
Sinds een maand of 2 zijn wij de gelukkige eigenaren van Norah. Norah is superbraaf en goudeerlijk, een echte kinderpony!!! Ze is wel wat snel, maar daar leert Doutzen van rijden. Ze heeft nog geen pas verkeerd gezet.

Dochter van Nell is Beukenhaag ’s Olivia. Haar vader is Nederlands Kampioen Wildzang ’s Golden Mark, kleinzoon van Oliver. Op de keuring in Sevenum behaalde Olivia als veulen , als 4-jarige en als 6jarige een eerste premie respectievelijk 1b en 2x1a.

Foto: Theo ten Brinke

Olivia werd op het Nationaal Welsh-keuring in Kootwijk 2017 als derde geplaatst in de rubriek Bestgaande Rijpony Kleine Maat. Olivia was hiermee de hoogst geplaatste merrie.
Tijdens de Nationale Welsh Cup finale 2018 in Putte werd Beukenhaag ’s Olivia onder Lieke als tweede geplaatst in dezelfde rubriek.

Ook heeft Nell een zoon Beukenhaag ’s Odin (v. Linde Hoeve ’s Elegant).

Beukenhaag ’s Odin

Odin is ingereden door Ankie van der Heijden en daarna getraind bij Robin Versteijnen-Verbeek in Berkel-Enschot. Robin omschrijft hem als volgt:
“Een super brave, mega knappe pony! Ook zeker geschikt voor de minder ervaren ruiter. Hij is geduldig, vergevingsgezind en zeer vriendelijk. Daarnaast beschikt hij over drie goede gangen.”
Tijdens het Brabants Kampioenschap Indoor 26 januari 2020 werd Odin als vijfde geplaatst in de categorie B. De berijdster Femme v.d. Hurk uit Gemonde kreeg met hem de beoordeling 66,9 %. Gefeliciteerd Fem !!
Tijdens het Brabants Outdoor Kampioenschap 2021 in Schijndel werd Femme v.d. Hurk met Beukenhaag ’s Odin Kampioen van de klasse L1 en gaat door naar het Nederlandse.

Beukenhaag ’s Odin onder Femme v.d. Hurk

21 augustus 2021: Beukenhaag ’s Odin wist op het Nederlands Kampioenschap in de klasse L1 de achtste plaats te behalen. Zeer hartelijk gefeliciteerd Femme v.d. Hurk